Przyznam Wam szczerze, że ostatnio rzadko bywamy gdzieś wkrótce po otwarciu. Z dwóch przyczyn… Jedna jest banalna, prozaiczna i bardzo życiowa – zwykle jesteśmy po prostu zbyt zajęci innymi sprawami zawodowymi i rodzinnymi, by lądować gdzieś w dzień otwarcia lub kilka dni po, co kiedyś bardzo chętnie i często robiliśmy. Druga? Zazwyczaj wolimy dać danemu miejscu chwilkę aż się rozkręci i ustabilizuje – zarówno pod względem poziomu kuchni, jak i pod względem poziomu obsługi gości. Dzięki temu nasze recenzje mogą być dla Was miarodajne i rzetelne, chociaż oczywiście zawsze może zdarzyć się rozdźwięk między naszym wrażeniem, a Waszym, bo tak jak zawsze piszę: nie jesteśmy na kuchni w kilkuset restauracjach na raz 😉

 

Teraz jednak zrobiliśmy jak za dawnych czasów! 🙂 Ruszyliśmy do nowego Food Hallu w Browarach Warszawskich w sobotę, w dzień po jego otwarciu! 🙂 Jak wiecie, Browary znamy i uwielbiamy! Obserwujemy, co robią nie tylko jako goście tutejszych restauracji, ale również jako część Browarów Warszawskich, bo od marca działa tam DESEO.  Jedno jest pewne – to totalnie prężnie działające miejsce i jedno z najsmaczniejszych miejsc w stolicy (greckie Mykonos, Japonki i Japonka, Munja, Sobremesa Tapas Bar i oczywiście DESEO)! Food Hall dołącza do tego towarzystwa, ale ma nieco inne założenie. Tutaj wszystko jest w jednym miejscu! Można bez problemu wybrać się ze znajomymi czy rodzinnie i jeden je kanapkę, drugi sushi, a trzeci wietnamskie pho. Brzmi dobrze, prawda? 🙂

 

Food Hall_6

Food Hall_2

Food Hall_5

 

Food Hall w Browarach Warszawskich to miks różnych smaków i różnych kuchni. Niektóre stanowiska możecie już znać, inne są całkiem nowe. Od razu po wejściu czeka na Was A Panu Occo, czyli najnowszy koncept Właścicieli Dziurki od klucza w Forcie, La Sirena i Arigatora. Jeśli zamawialiście czasem z Dziurki podczas lockdownu, być może pamiętacie ich panuozzo – wielkie kanapki z ciasta od pizzy z rewelacyjnymi dodatkami? To właśnie je znajdziecie teraz w A Panu Occo. Do wyboru 4 opcje – Vege ze smażoną mozzarellą, rukolą, pesto, salsą z pomidora i majonezem bazyliowym (uwielbiam!), Kalmary & Chorizo z sałatą rzymską, czerwoną cebulą oraz majonezem kolendrowym, Kaczka Hoisin z ogórkiem marynowanym w occie i sezamie, kolendrą i majonezem kimchi oraz Wołowina w mole. Ceny kanapek: 29 – 36 zł. To właśnie na te kanapki zdecydowaliśmy się podczas pierwszej wizyty w Food Hallu, ale nie tylko…

 

Apanuocco_smażona mozzarella

FoodHall_1

Apanocco_kalmary chorizo

 

Idąc dalej, czeka na Was ramen w Okarima Ramen (nowy koncept, do sprawdzenia, co i jak), wietnamskie w Viet Nem, sushi czy tajskie. Są też klasyczne smaki w Jasna Sprawa, w której można upolować tradycyjne dania takie jak flaki po warszawsku, pyzy czy golonkę.

Niestety mieliśmy ograniczone możliwości spróbowania wszystkiego, ale burgery w stylu smash w Boston Burger też brzmią zacnie. Są też S’poke & śledzie opisywane jako “mariaż hawajskich bowli oraz wyjątkowych potraw ze śledzia”. Brzmi odważnie! Dajcie znać, jeśli ktoś z Was próbował!

Ze znanych już brandów, w Food Hallu znajdziecie Fallę i ich nowy koncept – Falla Wrap. Będą wrapy, roślinne burgery, nie_kurczaki i niby_ryby. Kolejne miejsc to Octo z pizzą, pastą i przekąskami. My próbowaliśmy ich śledzia i był świetny!

Jedno jest pewne – wybór w Food Hallu jest duży! 🙂 Bez problemu każdy znajdzie coś dla siebie! U nas dzieciaki wybrały pho z kaczką z Viet Nem i było świetne – oczywiście dla nich w wersji bez trującego zielonego 😛 W menu Viet Nem cała masa wietnamskich pyszności – springrollsy w kilku odsłonach (mango i ananas, krewetki, kurczak, wołowina, tofu, krewetki i boczek), sajgonki, sałatka z mango i krewetkami,  pho z różnymi dodatkami i coś, co ja uwielbiam i na pewno zjem podczas następnej wizyty – naleśnik Banh Xeo.

 

Pho z kaczką Viet Nem

Octo_śledz

drinki w barze

 

Zdradzę Wam tylko jedno – w Food Hallu nie ma deserów 😉 Ale wystarczy, że z głównego wejścia skierujecie się w prawo i ruszycie schodami w górę i już jesteście u nas w DESEO! 🙂 Na zdjęciach poniżej nasz ogródek, gorąca Baby Chocolate na bazie czekolady bean-to-bar Nikaragua 45% oraz nasze najnowsze orzechowe ciacho – Nocciola, ale jak wiecie, mamy tego więcej… 😉

 

DESEO

DESEO Browary Warszawskie

DESEO

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

FOOD HALL

Browary Warszawskie

ul. Haberbuscha i Schielego 2

Godziny otwarcia:

pon – czw 11.00 – 22.00

pt – sob 11.00- 00.00

nd 11.00 – 22.00