Wreszcie jest!!! 🙂 Pomysł, który siedział we mnie od baaaardzo dawna, wreszcie został zrealizowany i właśnie mogę go Wam pokazać! 🙂 O ebooku czy książce z przepisami na nasze ulubione dania z podróży myślałam od lat – nawet w telefonie miałam listę, na którą zapisywałam dania, przekąski i smaki, które w takim ebooku powinny się znaleźć. Czasem były to  po prostu potrawy z danej kuchni, czasem określone pozycje zjedzone gdzieś w restauracji w hiszpańskiej Galicji czy w Tawernie na Krecie…

 

Myślałam o tym wielokrotnie. Wtedy, gdy szykowaliśmy sobie na obiad makaron smakujący małymi miasteczkami Apulii, wtedy, gdy miksowaliśmy salmorejo i zajadaliśmy je polane oliwą w ciepły warszawski dzień, myśląc o Andaluzji. Wtedy, gdy częstowaliśmy znajomych małymi kanapeczkami posmarowanymi pomidorami i czosnkiem z anchois i boquerones, a oni mówili: ale pyszne, nie znałem tego! Wtedy, gdy na śniadanie jedliśmy jajecznicę z chorizo lub z łososiem, by przypomnieć sobie zimne szkockie poranki! Myślałam o tym, gdy tęskniliśmy za idealnymi kanelbulle, czyli cynamonowymi bułeczkami prosto ze Szwecji, które niby można dostać w wielu miejscach, ale nigdy nie są tak dobre jak w Malmo! Te z przepisu u nas na blogu są! Ten sam przepis znajdziecie w ebooku, ale wraz z nim 42 inne przepisy! Na obiady, śniadania, kolacje, przekąski, dania, które jemy z dziećmi i te, które sprawdzają się na kolację ze znajomymi!

 

CO WYRÓŻNIA NASZ EBOOK GOTUJ I PODRÓŻUJ KULINARNIE???

 

salade nicoise

 

Przepisy, które tam znajdziecie to autentyczne smaki z miejsc, które opisujemy! Smaki, które pamiętamy, które nas zachwycały i przenosimy je do domu. Tu nie ma miejsca na przypadkowe składniki czy przypadkowy smak. Jest tak jak w tapas barach w Hiszpanii, jak w restauracji w Rzymie czy w Trani, jak w greckiej tawernie. To przepisy, które sprawdzaliśmy na wymagających kubkach smakowych. Wiem, że brzmi to zarozumiale, ale te nasze kubki już takie są – w końcu jedzą, jedzą i jedzą od ponad 10 lat w restauracjach w Polsce, Europie i na świecie. Jedzą w najlepszych restauracjach, nagradzanych i docenianych, w knajpach na uboczu, ale zawsze pełnych gości czy na straganach. Te kubki smakowe ćwiczą, trenują się i szkolą 🙂 Przy daniach z ebooka mówią: ale pyszne!!! Walczą o kolejną porcję lub kłócą, się który weźmie ostatnie dakos! (koniecznie je zróbcie – SZTOS!!!).

 

DAKOS

 

feta zapiekane z pomidorami i paprykąpissaladiere_ebookSpaghetti alle vongoleTo zatem przepisy dla wymagających foodies, ale zarazem takie, które w większości przypadków można zrobić w domu, nie będąc zaawansowanym kucharzem i nie poświęcając wielu godzin na przysłowiowe „stanie przy garach”. Jest kilka bardziej pracochłonnych, ale wszystkie Wam to wynagrodzą! 🙂

 

WYJĄTKOWY EBOOK ŁĄCZĄCY PODRÓŻE I PRZEPISY

 

kanapka z kalmarami Barcelon

 

Wszystkie smaki z naszego nowego ebooka „Gotuj i podróżuj kulinarnie” to smaki, które pamiętamy z podróży. Wybraliśmy do niego kilka krajów, bo nie sposób wrzucić do jednej publikacji wszystkiego, co kochamy! Zwłaszcza, że ja od lat mówię, że niemal wszędzie znajdę kulinarny powód, by w tym miejscu być 🙂 Tym razem zatem zabieramy Was do Hiszpanii, Włoch, Francji, Grecji, Wielkiej Brytanii i Szwecji! 🙂 Dzielimy się nie tylko ulubionymi smakami, ale i wspomnieniami.. zdjęciami z podróży, miejscami, w których zjesz kanapkę z kalmarami, świetny pan bagnat czy najlepsze spaghetti z rybami i owocami morza. To zatem  z jednej strony trochę książka kucharska, a trochę podróżnicza. Taka jak my! 🙂

 

Gallipoli

 

Fish & chipsJAK KUPIĆ NASZ EBOOK?

 

Ebook jest już dostępny w naszym sklepie – o TU! 🙂 Od dziś do niedzieli 26.04 jest w promocyjnej cenie – 29 zł! W tej cenie dostajecie 43 przepisy z różnych krajów, masę pyszności i masę kulinarnych wspomnień i inspiracji na kulinarne wyprawy:) Od poniedziałku 27.04 ebook będzie dostępny w cenie regularnej – 39 zł 🙂 Po zamówieniu ebooka, dostajecie go od razu na swojego maila 🙂 Jest dostępny w temacie PDF. Uprzedzam potencjalne pytania – czy będzie wersja papierowa / książka? Na razie nie planuję – myślę, że jest piękny taki jaki jest 🙂 Czy będą kolejne części?? Myślę, że tak, bo już nawet mam kilka pomysłów! 🙂 To co? Do jakiego kraju lecimy dziś???? 🙂

 

PS. jeśli macie instagram i będziecie wrzucać zrobione przez Was dania, koniecznie oznaczajcie tam nasz profil @blogtasteaway bym mogła to wszystko zobaczyć! 🙂 Już teraz wiem, że pieczecie kanelbulle, robicie pieczoną owsiankę i sernik z matcha 🙂 Będę czekać teraz na tapas, salmorejo, makarony i pissaladiere w Waszym wykonaniu… nie wiecie, co to pissaladiere??? No to hop po ebooka!

 PS2. Podziękowania za wspólną pracę nad ebookiem dla Karoliny! 🙂 Dzięki temu mogliśmy pokazać go Wam już teraz!:)

 

ebook Tasteaway Gotuj i podróżuj kulinarnie