Kierunek RZYM – szukamy najlepszych lodów i mamy dla Was konkurs!

12.03.2017
10

Kategorie: Kuchnia, Podróże | Tagi: gdzie najlepsza kawa, gdzie najlepsze lody, kawa, kawiarnie Rzymu, lody, lodziarnie Rzymu, Rzym, Sensodyne, Sensodyrn Deep Clean
lody, kawa, gdzie najlepsze lody, gdzie najlepsza kawa, Rzym, Sensodyne, Sensodyne Deep Clean

Wiecie, co jest jedną z najlepszych rzeczy w blogowaniu? 🙂  Dla mnie to, że bardzo często dzieją się rzeczy niespodziewane, zaskakujące, a zarazem bardzo fajne!

 

Jakiś czas temu dostaliśmy do testowania nową pastę Sensodyne Deep Clean od GSK, która specjalizuje się w pomaganiu nadwrażliwym zębom. Pomyśleliśmy: świetnie! W końcu pisanie bloga o podróżach kulinarnych i restauracjach wystawia na ciężką próbę nie tylko żołądek, płaski brzuch, ale również zęby. Kwaśne potrawy czy owoce, gorące napoje, lody albo zimne owocowe shake’i pite gdzieś na azjatyckiej plaży – to wszystko sprawia, że wiemy, czym jest nadwrażliwość zębów. Nic przyjemnego! A problem dotyczy całkiem sporej grupy osób – według badań nawet 33% Polaków!

 

Dlatego wspólnie z Sensodyne będziemy prowadzić fajną akcję #niewrażliwi i mam nadzieję, że weźmiecie w niej udział razem z nami. Już w poniedziałek, w ramach akcji, ruszamy do Rzymu! Dlaczego? To proste – to właśnie Włosi słyną z najlepszych lodów i z kawy, a to rzeczy, które poprzez swoje ekstremalnie różne temperatury wywołują nadwrażliwość i mogą powodować ból. Będziemy testować pastę Sensodyne Deep Clean właśnie tam – szukając najlepszych lodziarni i kawiarni w Rzymie. Liczymy też na Wasze wsparcie 🙂 Na pewno wiele z Was zna Rzym, jeszcze więcej kocha lody (jak ja!) i dobre espresso (jak Łukasz) i na pewno macie coś do polecenia. To co robimy razem słodki przewodnik po Rzymie? Taki przewodnik łasucha? 🙂

 

lody, kawa, gdzie najlepsze lody, gdzie najlepsza kawa, Rzym, Sensodyne, Sensodyne Deep Clean

lody, kawa, gdzie najlepsze lody, gdzie najlepsza kawa, Rzym, Sensodyne, Sensodyne Deep Clean

 

My już się szykujemy – przewodniki gotowe, listy lodziarni się tworzą (czekamy na Wasze pomysły! Wysyłajcie koniecznie – tutaj w komentarzach lub na Facebooku), a ja już zaczęłam sprawdzać, jak działa Sensodyne Deep Clean. Czy marka nr 1 rekomendowana przez dentystów na wrażliwe zęby da sobie radę z ekstremalną ilością włoskich gelati??? 🙂  Wierzymy, że tak!

 

A teraz niespodzianka dla Was 🙂 Razem z Sensodyne zapraszamy WAS na obiad z nami po naszym powrocie z Rzymu! Szukamy 7 osób, które mają ochotę spędzić miło czas, przy dobrym jedzeniu i pogadać o podróżach, lodach i innych smakołykach 🙂

 

Co trzeba zrobić, by wziąć udział w akcji #niewrażliwi i w konkursie?

 

Polećcie nam kawę lub lody w Rzymie i napiszcie, jak dzięki paście Sensodyne na nowo można cieszyć się przyjemnością z jedzenia bez bólu wrażliwych zębów.

Jeśli nie byliście  w Rzymie, a i tak chcecie wziąć udział w konkursie, skupcie się na części drugiej zadania 🙂 Możecie pisać w komentarzach tutaj lub na FCB, wysyłać maile na adres natalia@tasteaway.pl albo wysyłać wiadomości prywatne na Facebooku. Pamiętajcie o #niewrazliwi 🙂 Fajnie będzie się z Wami spotkać, więc polecajcie, piszcie i do zobaczenia!!! 🙂 Tu znajdziecie szczegółowy regulamin konkursu.

 

Jeśli natomiast chcecie otrzymać próbki Sensodyne Deep Clean do przetestowania,  wyślijcie swoje dane na maila  sensodyne@mediacomcreate.pl – próbki idą do 1000 pierwszych osób 🙂

 

PS. I co? Na wakacje chyba trzeba szukać biletów do Rzymu jak przewodnik po lodach i kawie już będziecie mieć w kieszeni? 🙂

 

#niewrazliwi #sensodyne #sensodynedeepclean #spon #konkurs

 

*post powstał we współpracy z marką Sensodyne 

 

 

  • Magda

    W Rzymie do polecenia jest masa miejsc, ale takie moje top of the top to:
    1. kawa: kultowa od 1938, bogata i gęsta, wypita przy barze w Sant Eustachio Caffe
    Spacerkiem, pokonując kilkaset metrów można przejść na przepyszne lody:
    2. lody: Bar Giolitti, najlepsze, kremowe, polecam klasyczne limoncello!

    Bardzo chętnie zjem z wami obiad w Warszawie (akcja #niewrażliwi) i wymienię się opowieściami z podróży, w ubiegłym roku odwiedziliśmy Indonezję i Malezję (przepiękne Perhentian Islands!), w tym roku jest plan na Tajlandię i Wietnam 🙂 Czytam bloga od jego początków, fajnie byłoby Was w końcu poznać!

    Pozdrawiam,
    Magda

    • 🙂 Hey Magda 🙂 kawkę mamy zapisaną 🙂 i lody w Giolitti też 🙂 limoncello koniecznie spróbuję 🙂 od jutra ruszamy na łowy:)

      super:) chętnie bym pogadała o Perhentian Islands – też nam chodziły po głowie 🙂 napisz plis swojego maila tutaj albo na priv mi prześlij na natalia@tasteaway.pl 🙂

      • Karolina Noremberg

        Ja osobiście bardzo ale to bardzo polecam Gelateria La Romana- nie jadłam ich wprawdzie w Rzymie ale w Bergamo- są boskie! i błagam przywieźcie mi ich trochę 🙂

  • Ania P

    Kawa? Koniecznie w La Casa del Caffe tuż przy Panteonie, co prawda
    stolików brak, ale wcale to nie przeszkadza w delektowaniu się
    aromatyczną kawą A jeśli chcemy sprawdzić wytrzymałość naszych zębów i
    potraktować je jednocześnie kawą & lodami to polecam Portofino Caffe
    na Piazza Cola di Rienzo. Ja dzięki Sensodyne mogę bez obaw testować
    ekstremalne połączenia smaków, tekstur, temperatur.

    • byliśmy w La Cada del caffe 🙂 dzięki za komentarz:)

  • klaudiaols

    W Rzymie
    niestety nie byłam, ale patrząc na powyższe zdjęcia mam ochotę zacząć szukać
    biletów :). Moja przygoda z Sensodyne zaczęła się jeszcze na studiach, miałam
    problemy z wrażliwością zębów i również została mi polecona ta pasta przez
    dentystę. Uwielbiam łączyć smaki i przyznam się szczerze, już nie pamiętam
    kiedy ostatnio poczułam ból spowodowany zbyt zimnym lub zbyt ciepłym posiłkiem.
    #niewrazliwi

    • super, dzięki:)

    • Hey Klaudia! 🙂 Wspólnie z Sensodyne wybraliśmy Twój komentarz jako jeden z wygrywających 🙂 w piątek 31.03 zapraszamy Cię na kolację do STIXXX w Warszawie przy placu Europejskim 🙂 Podaj proszę swojego maila – tutaj albo prześlij do mnie na adres natalia@tasteaway.pl 🙂

  • Kasia

    Pasty Sensodyne używam już od trzech lat dlatego zdecydowałam podjąć wyzwanie #niewrazliwi. Uwielbiam wyjścia do miasta ze znajomymi. Razem odwiedzamy restauracje w najdziwniejszych zakątkach miasta i uwielbiamy poznawać nowe smaki. Nie wyobrażam sobie teraz, aby nadwrażliwość zębów powstrzymała mnie przed nowymi ‚podbojami’. Eksperymenty kulinarne to moja specjalność!

    • hey Kasia 🙂 dzięki 🙂 kulinarne eksperymenty to podstawa!!! 🙂